Tradiční jarní GARÁŽOVÝ PRODEJ na Petřinách | neděle 23.4.2023 | 14-18 h.

 


Jarní GARÁŽOVÝ PRODEJ na Petřinách| v neděli 23.4.2023 | 14-18 h.

MÍSTO KONÁNÍ - VILKY NA KONEČNÉ TRAMVAJE

ulice Na Okraji, Na rovni, Polní, Předvoje, Štolbova a všude tam, kde jsou rodinné domy/ vilky se zahradou

CO JE TO VLASTNĚ "GARAGE SALE" ANEB "GARÁŽOVÝ PRODEJ", "PRODEJ MEZI VRATY"

Garage Sale je prodej použitého zboží soukromými osobami v předem stanoveném termínu, kdy není potřeba žádné povolení a místem prodeje jsou nejčastěji garáže nebo zahrádky prodávajících. Tento oblíbený druh prodeje nepotřebných věcí pochází z Ameriky, ale rychle se rozšířil do všech zemí světa a ani Česká republika není výjimkou.

NEJEN PRODEJ, ALE I PŘÍLEŽITOST SE POTKAT ČI NĚCO DOBRÉHO OCHUTNAT

Jedná se tedy o ideální příležitost pro prodávající zbavit se nepotřebných věcí a zároveň pro kupující si za rozumné ceny pořídit věci, které se jim hodí. Nejde však pouze o prodej jako takový. V rámci Garage Sale se potkáte se zajímavými lidmi ze sousedství, se kterými jste třeba neměli možnost se ještě poznat a nebo jen tak prostě „poklábosit“ o různých tématech. Spousty domácností při těchto akcích například upečou koláč nebo připraví domácí limonádu, kterou pak můžou za symbolické ceny prodávat jejich ratolesti a tím si naspořit něco do prasátka a zároveň si procvičit počítání.

JAKÉ VĚCI SE NEJČASTĚJI OBJEVUJÍ

Nejčastěji se prodává nebo daruje oblečení, knihy, hračky, dekorace, elektronika, sportovní potřeby, stolní hry, ale kolikrát se jedná i o hodně zajímavé věci, na které člověk jen tak nenarazí.

CHCI PRODÁVAT / DAROVAT, CO MUSÍM UDĚLAT?

Projděte si o víkendu dům, garáž, půdu, sklep i zahradu a připravte si, co a přibližně a za kolik chcete prodávat. Připravte si cedulky, krabice, štendry, deku, stolek, židle apod. Promyslete si, jestli něco upečete. Domluvte se s dětmi, ať si projdou své hračky, s kterými si už nehrají. Nabídněte kamarádce z paneláku, jestli se k vám na zahradu, na dvorek nechce přidat.
Pokud chcete prodávat, v den garážového prodeje vytahejte všechno na dvůr, označte vaše prodejní místo cedulkou, otevřete vrata a prodávejte, povídejte si se sousedy – bavte se!
Prodávající nám mohou předem napsat a my přidáme jejich adresu / prodejní místo do Google mapy, vytvořené speciálně pro tuto akci.

KDY SE AKCE BUDE KONAT? BUDE SE KONAT PRAVIDELNĚ?

Nejčastěji se tyto akce pořádají na jaře a na podzim, dají se tedy ideálně spojit s jarním nebo podzimním úklidem. Jedná se vždy o víkendy, kdy má čas celá rodina. Přidejte se jako prodejci, přijďte jako nakupující!

Pokud máte jakékoliv dotazy, pište na adresu spolunapetrinach@gmail.com nebo do zpráv.