Rozloučení s knihovnou na Petřinách 3.12.2021




Někdy to, co pro nás bylo po většinu života, zmizí. A objeví se nové. Pro další generace, pro další výzvy. Přijďte se rozloučit s pobočkou Městské knihovny v Praze na Petřinách a radostně přivítat plány na výstavbu té nové! Součástí setkání bude projev ředitele knihovny, Tomáše Řeháka a autora projektu nové pobočky, Igora Hobzy z firmy Monom. Setkání proběhne od 16:00 do 18:00 hodin.



Nová budova pobočky Petřiny

Nová budova pobočky Petřiny bude splňovat požadavky na provoz moderní knihovny. Návštěvníci se mohou těšit na moderní, vzdušný dvoupatrový prostor pro odpočinek, studium i pro realizování vlastních nápadů. Prostor bude rozčleněný do věkových i funkčních zón. K dispozici bude také kuchyňka pro přípravu drobného občerstvení z přinesených surovin.


Součástí budovy je komorní sál pro konání kulturních, vzdělávacích a komunitních akcí. V nové pobočce najdou návštěvníci také vybavení pro coworking, studium nebo kreativní setkávání. Prostory knihovny budou volně propojeny se zahradou, k venkovnímu posezení bude sloužit terasa.