"Zažít město jinak" letos poprvé na Petřinách a hned na třech místech!


Zažít město jinak 2021 nabídne “Návod k sestavení”

To, jak bude vypadat naše nejbližší okolí můžeme aktivně ovlivnit my – místní obyvatelé. Nejen během třetí zářijové soboty, ale dlouhodobě. Zažeňte tedy obavy a sestavte spolu s námi město/ulici, ve kterém chceme společně žít. 

Potřeba sdílet a spoluutvářet veřejný prostor vyvstala během pandemie víc než kdy předtím. Přátelé, sousedé a rozšířené rodiny se nemohli potkávat doma, v restauracích ani během kulturních událostí. Ulice, parky a veřejná prostranství byly jediným prostorem, který jsme spolu mohli sdílet. Na základě této nové zkušenosti teď možná dokážeme jasněji pojmenovat, za co jsme v našem sousedství vděční, nebo co nám v něm opravu chybí. 

Cílem Zažít město jinak (ZMJ) je dlouhodobé oživování a posilování lokálních komunit. Sousedské slavnosti usilují o sbližování jednotlivců, organizací a živnostníků v dané lokalitě. Inspirují je ke společnému sdílení, dočasnému přetvoření veřejného prostoru a k prohloubení jejich vzájemné spolupráce i během celého roku. Organizace akce je založená na dobrovolném zapojení a práci místních organizátorů.

Na Petřinách se bude "sestavovat" hned na třech místech, která však budou tematicky a aktivně propojena: konečná - náměstí - alej

Pokud máte jakýkoliv nápad na aktivitu nebo nám chete pomoci s organizací před akcí či přímo v den akce 18.9.2021, napište na něktrý z kontaktů:

zazitpetrinyjinak@googlegroups.com

spolunapetrinach@gmail.com

https://www.facebook.com/zazitpetrinyjinak

https://www.facebook.com/SpoluNaPetrinach